Diabétesz Világnap – nagyszabású rendezvény a Testnevelési Egyetemen

2021.11.04.

November 13-án a Testnevelési Egyetem és a Sportos Cukorbetegek Egyesülete egésznapos Diabétesz Világnapi rendezvényt tart, mely több célcsoportot szólít meg, így a Testnevelési Egyetem több helyszínén valósul meg.

Az orvosok, egészségügyi szakdolgozók és edzők számára „Sport, inzulin és szénhidrát összehangolása a diabéteszes gyermekek egészségmegőrzésében” címmel tudományos program kerül megrendezésre neves diabetológusok, sportszakorvosok, sportolók és egészségügyi szakemberek bevonásával. A konferencia során a hallgatóság az elméleti ismereteken túl gyakorlati szempontokat és praktikákat is elsajátíthat, amiket szakterületén ezt követően alkalmazni is tud. A tudományos programmal kapcsolatos részletes tájékoztatóért kattintson ide.

A tudományos programmal párhuzamosan egésznapos workshopokon vehetnek részt a kezdő és haladó érdeklődők egyaránt, mely során a táplálkozás, a sport és az inzulinterápia kapcsán is gyakorlati tudást szerezhetnek.

A Sport-táplálkozástudományi Központ dietetetikusai és a Testnevelési Egyetem Sport-specifikus dietetika szakának hallgatói egész nap testösszetétel méréssel és dietetikai tanácsadással várják a rendezvény résztvevőit, a kisebb gyermekek számára pedig egészséges táplálkozásra ösztönző, játékos feladatokkal készülnek. A Testnevelési Egyetem munkatársai ezen kívül sportágválasztási tanácsadással is segítik a résztvevő szülőket és gyermekeiket.

A Testnevelési Egyetem tornacsarnokában különböző izgalmas sportos gyermekprogramokon vehetnek részt a látogatók, mint például kötélugrás, csoportos zenés torna, kincskereső kalandjáték, ugrálóvár, ügyességi játékok, modern VR sportok kipróbálása várja az érdeklődőket.

Délután az esemény zárásaként tombolasorsolásra kerül sor, ahol különleges nyereményekkel lehetnek gazdagabbak a nyertesek. Ezt követően a szülők, gyermekek és egyéb résztvevők Szandi koncertjével vezethetik le az eseménydús napot, majd a koncert után cukormentes, illetve cukor- és gluténmentes tortát fogyaszthatnak az inzulin felfedezésének 100. évfordulója alkalmából.

Helyszín: Testnevelési Egyetem, 1112. Budapest, Alkotás u. 44.
Időpont: 2021. november 13. szombat, 9:30-16:30
A Diabétesz Világnapi programokra történő belépés ingyenes, azonban védettségi kártya felmutatásához kötött. A maszkviselési kötelezettség függ az aktuális járványügyi intézkedésektől.

A program megvalósítását a Sportért Felelős Államtitkárság anyagi támogatása teszi lehetővé.

Várjuk jelentkezésüket az alábbi linkeken:
Tudományos program: https://forms.gle/GqkTeHgAkWdVxzqC6
Diabétesz Világnap workshopok és programok: https://forms.gle/xBgjLN2dk8gfZQGPA

Magyar Antidopping Csoport