Tokió 2020 - Sportorvos Kongresszus

2021.05.27.

A Magyar Sportorvos Társaság Kongresszusa idén online került megrendezésre május 27-28. között. Az Asszisztencia Kft. kiváló szervezésének köszönhetően az esemény teljesen zökkenőmentesen zajlott le a virtuális térben is.

A Testnevelési Egyetemet népes előadói gárda képviselte, melyek között a Sport-táplálkozástudományi Központ öt munkatársa is szerepelt. Az előadásokat professzionális körülmények között, a Testnevelési Egyetem stúdiójában vették fel, melyet ezúton is köszönünk mindenkinek aki ezt lehetővé tette. Az egységes arculat és a magas színvonalú előadások nemcsak a hallgatóság, hanem a szervezők elismerését is elnyerte.

Prof. Dr. Martos Éva a Covid-pandémia alatti speciális sporttáplálkozási szempontokról beszélt, Shenker-Horváth Kinga bemutatta a Budapest Európa Sportfővárosa rendezvénysorozat eredményeit, Szakszon Flóra a Nemzeti Kézilabda Akadémián zajló célspecifikus sporttáplálkozási tanácsadásról tartott előadást. A laboratórium munkatársai közül Utczás Margita a kannabinoidok alkalmazásáról és megítéléséről beszélt, Pálinkás Zoltán pedig az ecdysterone tartalmú étrend-kiegészítők potenciális veszélyeit mutatta be.

Előadásainkat követő élő vita során a munkatársak alig győztek válaszolni a hallgatóság számos kérdéseire.

Utczás Margita és Szakszon Flóra előadásaikkal elnyerték a Fiatalok Fóruma díjat.

Magyar Antidopping Csoport