2019. november 14.
Az egyik népszerű gyorsétteremlánc által nemrég piacra dobott „húsmentes hamburger” kapcsán kereste meg a Sport-táplálkozástudományi Központot a Blikk.
Az újdonság kapcsán a dietetikusunk Shenker-Horváth Kinga válaszolt a napilap kérdéseire.
„…a telített zsírsavakat tekintve valamivel kedvezőbbnek tűnik mint a klasszikus, a kalóriatartalma is alacsonyabb. Azonban nem tekinthető egészségesebb választásnak, nem javasolt a túlzott fogyasztása. Gasztronómiai kiruccanásként hetente egyszer-kétszer beleférhet, de a hangsúly a változatos és kiegyensúlyozott étrenden van” – mondta a Blikknek Shenker-Horváth Kinga, aki kitért arra is, hogy a sportolók körében is egyre népszerűbb a vegetáriánus étrend.
„Azonban a teljesítményfokozó növényi alapú étrend kialakításában érdemes sporttáplálkozásban jártas dietetikus szakember tanácsát kérni, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagok biztosítva legyenek .”
A teljes cikk az alábbi linken olvasható: