2019. március 02.
Nagy érdeklődésre tartott számot a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) március 2-án megrendezésre került Sporttáplálkozás Konferenciája, ahol Prof. Dr. Martos Éva egy elméleti és egy gyakorlati szemléletű előadással is részt vett a programban.
Kép forrása: NVESZ
Először bemutatta, hogy mi a különbség a sportág-specifikus és a személyre szabott étrendek között, milyen szempontokat kell figyelembe venni a táplálkozási stratégia kialakításakor, a folytatásban pedig egy ételkészítő workshoppal egybekötött előadás keretében arra adott választ, hogy mit is érdemes fogyasztania a sportolóknak edzések, illetve versenyek előtt, alatt és után. A Központ által összeállított és az előadásban bemutatott menüjavaslatot a helyszíni étkeztetést biztosító konyha elkészítette, így a résztvevők meg is kóstolhatták az egészséges és a sportteljesítményt támogató fogásokat.
Kép forrása: NVESZ
Kép forrása: NVESZ
Kép forrása: NVESZ