Sportos Cukorbetegek Egyesülete - Diabétesz Világnap

2019. november 16.

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete 2019. november 16-án, szombaton a Testnevelési Egyetemen tartotta Diabétesz Világnapi rendezvényét. Az esemény rendkívül nagy érdeklődésre tartott számot, közel négyszázan látogattak ki a programokra.

Az eseményen aktív szerepet vállalt a Sport-táplálkozástudományi Központ is, dietetikusaink, Csapláros-Nagy Barbara és Shenker-Horváth Kinga egész nap testösszetétel méréssel és dietetikai tanácsadással, az egészséges táplálkozást ösztönző játékkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Prof. Dr. Martos „Egy kiló húsból nem lesz egy kiló bicepsz!” címmel előadást tartott, melyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a táplálkozás ugyanolyan része a teljesítménynek, mint az edzés, a veleszületett képességek vagy a testalkat. Felhívta a figyelmet, hogy aki jól akarja csinálni, annak ugyanúgy meg kell terveznie, hogy mit és mikor eszik, mint azt, hogy mikor és milyen edzésmunkát végez.

Shenker-Horváth Kinga az étrend-kiegészítők sportbeli alkalmazásáról tartott előadást az érdeklődőknek. Többek között bemutatta, hogy melyek azok az étrend-kiegészítők, amelyek bizonyítottan képesek támogatni a sportteljesítményt, valamint beszélt arról is, hogy vajon valóban szükséges-e az étrend-kiegészítők alkalmazása az egészség megőrzéséhez és a teljesítményfokozáshoz.

Magyar Antidopping Csoport