Sport-specifikus dietetika képzés indult a Testnevelési Egyetemen

2020/2021

A fennállásának 94. évében járó Testnevelési Egyetem legmodernebb oktatási épületeinek falain belül új szakirányú továbbképzés indult 2019 őszén a Sport-táplálkozástudományi Központ szakmai gondozásában.

A szak a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központja és a Továbbképző Központ együttműködésében indul újra tervezetten 2020 őszén.

A képzés célja: A két féléves képzést elvégző dietetikusok többek között képessé válnak arra, hogy sportág-specifikus tanácsokkal lássák el a sportolókat versenyhelyzetekben, sorozatversenyeken, a felkészülés és a regeneráció során, továbbá segítsék a sportoló eligazodását a manapság oly divatos étrend-kiegészítők alkalmazásakor. A leendő sport-specifikus dietetikusok a képzés során elsajátított ismeretek birtokában megfelelő stratégiákat tudnak majd kidolgozni, melyek mentén támogatják a sportolókat az egészségmegőrzésben, a teljesítmény optimalizálásában, valamint a kitűzött eredmények elérésében. A Testnevelési Egyetem és az itt tanító szakemberek garanciát jelentenek arra, hogy valóban egy hiánypótló, széleskörű elméleti és gyakorlati ismeretanyagot átadó képzés indulhasson útjára. A szakirányú továbbképzés felépítésében egyedülálló, hogy egyenlő arányban szerepel az elméleti és gyakorlati oktatás. Ezek funkcionális egységet képezve segítik a sport-specifikus dietetikusok szakmai felkészülését.

A változatos, mintegy kétszáz órás tematikában a sport-specifikus dietetika mellett olyan tantárgyak szerepelnek, mint például a sportpszichológia, terheléses vizsgálatok, antidopping ismeretek, sportági sajátosságok vagy akár a sportképességek életkori sajátosságai. A gyakorlati képzés során a dietetikus hallgatóknak lehetőségük lesz részt venni többek között teljesítmény diagnosztikai vizsgálatokon, ellátogathatnak edzőtáborokba és sportakadémiákra, így megismerve a sportolók felkészítésében szerepet játszó szakemberek teammunkájának kulisszatitkait.

Felvételi követelmények

  1. A képzésre Orvos és egészségtudomány képzési területen belül szerzett dietetikus szakképzettség
  2. Egy oldal terjedelmű motivációs levél
  3. Részletes szakmai önéletrajz
  4. Felvételi beszélgetés a Testnevelési Egyetemen

A jelentkezés menete

  • A Sport-specifikus dietetika szakirányú továbbképzésre jelentkezni a határidőre, szabályosan kitöltött jelentkezési lappal és a csatolt diploma másolattal lehet.
  • A szakirányú továbbképzés önköltséges, díja 250 000 forint/félév
  • Jelentkezni elektronikus formában lehet
  • Jelentkezési határidő: 2020. 07. 19. 23:59
  • Felvételi interjú: pontos időpontjáról és helyszínéről a felvételi kérelem benyújtását követően küld írásos tájékoztatót az intézmény.

A szakirányú továbbképzés önköltséges, díja 250.000.-Ft/félév

További információk: https://tf.hu/felvetelizok-kepzeseink/szakiranyu-tovabbkepzes/sport-specifikus-dietetika

Magyar Antidopping Csoport