Étrend-kiegészítők a sportban, hitek és tévhitek

2019. május 02.

„Étrend-kiegészítők a sportban, hitek és tévhitek” címmel szervez konferenciát a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozási Központja és a Magyar Sporttudományi Társaság Sporttáplálkozási Szakbizottsága.

A 2019. május 2-án megrendezésre kerülő esemény célja egyrészt, hogy eloszlassa az étrend-kiegészítők sportbeli alkalmazásával kapcsolatos tévhiteket, másrészt pedig hiteles, a legújabb tudományos eredményeken alapuló információkkal lássa el a sportszakembereket.

A konferencia programja rendkívül gazdag, az érdeklődők megismerkedhetnek többek között az étrend-kiegészítők helyével és szerepével a sportban, megtudhatják miként érdemes kiválasztani az étrend-kiegészítőket annak érdekében, hogy alkalmazásuk egyszerre támogassa az egészséget, a teljesítményt és minimalizája a vétlen dopping kockázatát. Információt kap a hallgatóság emellett arról is, hogy milyen evidenciák állnak rendelkezésre a teljesítményfokozás céljából alkalmazott étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban, továbbá, hogy milyen intézkedéseket tesznek az étrend-kiegészítő gyártók a sportolók védelme érdekében.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés és részletes program a Magyar Sporttudományi Társaság weboldalán: http://mstt.hu/etrend-kiegeszitok-sportban-hitek-es-tevhitek/

Magyar Antidopping Csoport