Előadás a sporttáplálkozástudományról a Lupán

2018. szeptember 13.

Exkluzív környezetben, a budakalászi Lupa Beachen került sor a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tagszövetségeinek értekezletére szeptember 13-án, amelyen a Testnevelési Egyetem Sporttáplálkozástudományi Központja is bemutatkozott.

Számos sportág képviseltette magát az eseményen, amelynek fő célja az együttműködési lehetőségek feltárása volt az eredményesség fokozása és a versenysportok népszerűsítése érdekében. Az értekezleten megjelenteket az NVESZ elnöke és főtitkára, Dr. Mészáros János és Bóné Zoltán köszöntötték. Mindketten hangsúlyozták, hogy a tagszövetségek egymás közti, valamint a sporttudományokkal foglalkozó, a sporttevékenységet és versenyszervezést támogató intézményekkel, szervezetekkel való együttműködése kulcsfontosságú.

Az értekezleten ennek jegyében bemutatkozott a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztálya, továbbá a résztvevők előadást hallhattak az antidopping kérdéskörrel kapcsolatos ismeretekről, valamint egy multisport fesztivál megrendezésének koncepciójáról.

Lehetőséget kapott tevékenységének megismertetésére a Testnevelési Egyetem Sporttáplálkozástudományi Központja is. Nagy Barbara dietetikus átfogó előadásban mutatta be a sporttáplálkozás jelentőségét és komplexitását, továbbá gyakorlati megvalósításának nehézségeit a sportolók szemszögéből. Felvázolta, hogyan képes a Központ dietetikai és laboratóriumi szolgáltatásai révén segíteni a sportolókat abban, hogy a megfelelő táplálkozási szokások kialakításával és szükség esetén az étrend-kiegészítők kockázatmentes alkalmazásával optimális teljesítményt tudjanak nyújtani úgy, hogy közben egészségüket is óvják.

Az előadást nagy érdeklődés övezte, számos szövetség jelezte, hogy a jövőben szeretne együttműködni a Központtal sportolói eredményességének növelése érdekében.

Forrás: tf.hu

Képek forrása: NVESZ

Magyar Antidopping Csoport