Beszélgetés az étrend-kiegészítőkről

2018. október 16.

Október 16-án a Duna Televízió Család-barát című műsorának vendége volt Prof. Dr. Martos Éva, a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központjának vezetője. A műsorban az étrend-kiegészítőkről, a hagyományos étrendet kiegészítő élelmiszerekről és annak hatásairól, lehetséges kockázatairól volt szó.

Martos Éva a beszélgetés során elmondta, hogy számos jogszabály szabályozza, milyen összetevők lehetnek ezekben az élelmiszerekben. Elhangzott, fontos, hogy betegségek gyógyítására nem, csak megelőzésére szedhetők ezek az élelmiszerek.

Mivel az ilyen és ehhez hasonló étrendkiegészítők egyre népszerűbbek, ezért talán sokakat érdekelhet, hogy több szemszögből megközelítve - a műsornak vendége volt, Dr. Helik Ferenc, a NÉBIH kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője - mit érdemes tudni ezekről az élelmiszerekről, az alkalmazásuk területeiről, akár élelmiszerbiztonsági szempontból is.

Az interjú megtekinthető az alábbi linken: https://www.mediaklikk.hu/csaladbarat-extravideok/video/2018/10/16/az-etrend-kiegeszitokrol-beszelgettunk-szakerto-vendegeinkkel/

Magyar Antidopping Csoport