Az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület szakmai napja

2020. február 05..

2020. február 5-én került megrendezésre az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület szakmai napja.

A rendezvényen a NÉBIH és a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Osztályának ellenőrzési tapasztalatait is ismertették. Szó esett a dúsított élelmiszerekre vonatkozó szabályozásról, köztük a gyógynövényeket tartalmazó élelmiszerekről és étrend-kiegészítőkről, illetve azok potenciális veszélyeiről. Az előadásokat követő konzultáció során Prof. Dr. Martos Éva röviden bemutatta a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriumának tevékenységi körét. A doppinglistán szereplő tiltott anyagok kimutatásával kapcsolatban egy esetleges együttműködés lehetősége is felmerült a NÉBIH-hel.

Kép: Huszti Katalin és Poprádi Ágnes a szakmai napon

Magyar Antidopping Csoport