Az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület szakmai napja

2018. október 18.

A Testnevelési Egyetem Sport-Táplálkozástudományi Központjának tevékenységét ismerhették meg az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület 2018. október 18-i szakmai napjának résztvevői.

A Testnevelési Egyetem berkein belül Kormányhatározattal létrehozott Sport-Táplálkozástudományi Központ tevékenységét ismerhették meg az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület szakmai napjának résztvevői. Prof. Dr. Martos Éva, a Központ vezetője ismertette a kitűzött célokat, és azok megvalósítását szolgáló innovatív módszereket. A doppinglistán szereplő tiltott anyagok kimutatását étrend-kiegészítőkből és egyéb élelmiszerekből az Analitikai Laboratórium legújabb generációs készülékei teszik lehetővé.

A sportolónak mielőtt étrend-kiegészítőt szed, mérlegelnie kell annak szükségességét, biztonságosságát és hatásosságát. Ebben is segít eligazodni a Központ, melynek egyik módszerét Csapláros-Nagy Barbara dietetikus mutatta be. Az étrend-kiegészítők sportszakmai szempontú kockázatértékelése a tudományos bizonyítékok erőssége alapján osztályozza azok egészségre és teljesítményre gyakorolt hatását.

A Központ küldetése a sportoló eredményességének növelése egészségének megőrzése mellett.

Magyar Antidopping Csoport