A táplálkozástudomány sokszínűsége és aktualitásai

2019. december 05.

2019. december 5-én került megrendezésre Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a Budapesti Gazdasági Egyetem közös szervezésében a Táplálkozástudomány sokszínűsége és aktualitásai című konferencia, mely az elmúlt évtizedek táplálkozástudomány területén történt eseményeit, változásait és aktualitásait mutatta be.

A konferencia három modulból állt, melyek közül az elsőben az OGYÉI Táplálkozástudományi Főigazgatóságának, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának, Nemzeti Népegészségügyi Központnak és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak a vezetői és munkatársai tartottak előadásokat. A második modul előadói öt nagy hazai egyetem – Semmelweis Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ elismert vezetői és egyben oktatói is, akik a táplálkozástudomány és az egyetemi oktatás kapcsolatát járták körül prezentációjukban. Prof. Dr. Martos Éva előadásában bemutatta a Központ tevékenységét, valamint az idei tanévben először elindult Sport-specifikus dietetikai szakirányú továbbképzést.

A konferencia utolsó moduljában a szakmai szervezetek kerültek fókuszba akik munkájukkal kiemelkedő tevékenységet folytatnak a táplálkozástudomány területén. Beszámolt aktuális tevékenységéről ennek megfelelően a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, és a TÉT Platform.

Magyar Antidopping Csoport