XIX. Országos Sporttudományi Kongresszus

2022. június 12.

Június 8-10. között került megrendezésre Szegeden a Magyar Sporttudományi Társaság a XIX. Országos Sporttudományi Kongresszusa a Szegedi Tudományegyetem, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar közreműködésével.

A Központ munkatársai 2 előadást is tartottak. Az elsőt, június 8-án a Sport és természettudomány szekcióban Utczás Margita tartotta, mely az „Ekdiszteron tartalmú étrend-kiegészítők a laboratóriumi szakértők szemével” címet kapta. Ezen a napon a Laboratórium részéről Szalóki-Kálmán Anna, Kusnyarik Éva és Pálinkás Zoltán hallgatta végig az előadásokat. Másnap, június 9-én a Sportorvoslás, Prevenció elnevezésű szekcióban volt hallható Prof. Dr. Martos Éva előadása (ahol, üléselnök is volt) „Étrend-kiegészítők alkalmazása a Tokiói Olimpiai Játékok előtt” címmel. A Dietetikai Kabinet munkatársai közül Szakszon Flóra és Kis Virág vett részt hallgatóként a csütörtöki és pénteki napokon.

A Kongresszuson összesen 156 előadás volt meghallgatható, melyeket különböző szekciókba osztottak. A szokásos szerteágazó témakörök között szerepelt többek között az olimpia, a versenysport, a sportorvoslás, a prevenció, a sportpedagógia és a sportélettan, mintegy bizonyítva a sporttudomány sokszínűségét. Az előadások és a poszterek is rendkívül érdekesek és hasznosak voltak.

Magyar Antidopping Csoport